In het kort:

Poolmans Papier is relatief klein: Veerkrachtig, grensverleggend, meegaand en onderscheidend.

We zorgen voor een vaste contactpersoon en korte beslissingslijnen. Daardoor kunnen we tegen lage overhead kosten u het beste product leveren, dat aan al uw wensen voldoet.

 

 

De geschiedenis Poolmans Baking Cups

 

De geschiedenis van Poolmans Baking Cups gaat terug tot 1956, naar het centrum van Den Haag. Ons pand stond midden in de stad in een statig herenhuis. Het was een hele mooie locatie, maar wij ondervonden enkele  nadelen. Het laden en lossen in de smalle straat was een hele operatie, omdat deze geheel afgezet moest worden.

We hebben in de loop der jaren een aantal unieke producten uitgevonden en op de markt gebracht.

Door deze innovatie groeiden we steeds meer in binnen- en buitenland. De aantallen die we produceerden stegen zodanig dat wij op zoek moesten naar een groter bedrijfspand. Weg uit Den Haag en op naar het mooie en in Europa meer centraal gelegen Zuid-Limburg.

 In 1982 heeft Poolmans Baking Cups zich gevestigd in Landgraaf, op het industrieterrein Abdissenbosch.

In dat pand, gelegen aan de Buizerdweg 3 hebben we ons assortiment uitgebreid met taartranden. Tevens hebben wij door de ontwikkeling van speciale ontnestings technieken de industriële bakkerijen mogen verwelkomen als klant. 

Helaas was er geen mogelijkheid om nog meer uit te breiden op dit bedrijventerrein. Vandaar dat we in 2006 zijn verhuisd naar de Amperestraat 14-16 in Landgraaf. Dit is een zeer internationale locatie vlak bij Duitsland en Belgie.

 

 

   

Ons nieuwe pand

Maar zelfs dit nieuwe pand bleek na korte tijd alweer te klein, waardoor we in 2013 een nieuw pand gekocht hebben, dat gevestigd is aan de Amperestraat 11-13. Gelet op de explosieve groei is er gekozen voor een pand dat vier maal zo groot is en waar wij volgens de modernste technieken en hygiene normen onze producten kunnen vervaardigen. 

 

  mooie nieuwe pand

 Het Bedrijf  

Wij hebben een eigen R&D afdeling en een high-tech productie faciliteit op een centraal en internationaal gelegen locatie in Landgraaf, Zuid-Limburg.

Doordat we hier een grote opslag en productie ruimte hebben kunnen we meer dan 2 miljard baking cups per jaar produceren.

Er wordt gewerkt in een ploegen systeem door een dynamisch en divers team. Productie en kantoor bestaan samen uit meer dan 50 ervaren medewerkers.

  

Onze leveranciers

Poolmans Baking Cups zou niet zulke hoge kwaliteit cups en taartranden kunnen leveren zonder onze hoogwaardige leveranciers. Wij kiezen voor een langdurige samenwerking, waarbij we uitsluitend grondstoffen afnemen die voldoen aan alle eisen voor direct voedingsmiddelencontact.

De grondstoffen zijn voorzien van certificeringen van geaccrediteerde instituten zoals Isega en Innventia. 

Wij hebben verschillende unieke kwaliteiten ontwikkeld voor onze baking cups.

Zeer lichte basis materialen in grammages vanaf 32 grms/m2 tot zwaardere soorten van 150 grms/m2. Voorzien van silicone, ongebleekt of juist gekleurde basis materialen in iedere mogelijke kleur. Tevens hebben we speciale soorten ontwikkeld voor zeer eenvoudige automatische verwerking van de baking cups (slip easy). Daarnaast kunnen wij baking cups vervaardigen van aluminium 

Wij hebben een volledig unieke en nieuwe bakvorm ontwikkeld van zetmeel. Deze baking cup is eetbaar en vormt na het bakken een geheel met de inhoud en kan vervaardigd worden in verschillende kleuren en smaken.

De keuze van onze leveranciers zorgt er voor dat we u de beste kwaliteit baking cups en taartranden kunnen leveren voor stabiele lage prijzen. Bovendien hebben onze producten (afgezien van de eetbare baking cups) geen kleur-, geur- en smaakoverdracht

 

 

                                               

Ga naar boven